Elérhetőségek

Eurofa-2000 Kft.

8360 Keszthely,
Sömögyei út 5.
Telefon: +36 83 515-801
E-mail küldése

Mikro-, kis és középvállalkozások tecnológia korszerűsítése célú Hitelprogram keretében Forgóeszköz finanszírozás

EUROFA-2000 Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság fejlesztése eszközberuházás keretében

EUROFA 2000 Kft. épületének megújuló energia és épületenergetikai fejlesztése

Infokommunikációs fejlesztés az "EUROFA-2000" Kft.-nél

Innovatív eszközbeszerzés a \"EUROFA-2000\" Kft.-nél

 


 

Mikro-, kis és középvállalkozások tecnológia korszerűsítése célú Hitelprogram keretében Forgóeszköz finanszírozás

 

A kedvezményezett neve: Eurofa-2000 Kft.

Visszatérítendő hitel összege: 149.990 ezer forint

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-8.3.5-18/B

 

 

EUROFA-2000 Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság fejlesztése eszközberuházás keretében

 

Kedvezményezett neve: "EUROFA-2000" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatás összege: 24 500 000 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

 

A projekt tartalmának bemutatása

 

Az Eurofa-2000 Kft. 1996.05.20-án alakult, azóta egy ügyvezetője van a cégnek. Mára már a térség egyik meghatározó faiparos cége lettünk a több mint két évtized alatt és a lehetőségeinkhez képest folyamatos fejlődésen mentünk át. Ma már elengedhetetlen a munkánkban, hogy ne hagyományos lapszabász gépen szabjuk a bútorgyártáshoz használatos táblákat.

A pályázat keretében eszközparkunkat szeretnék technológiailag fejleszteni, eddig alapgépekkel rendelkeztünk.

 

A pályázat során a következő eszközök kerültek beszerzésre:

CASADEI PF 52 egyengető gyalugép
CASADEI PS 630 vastagsági gyalugép
PETTINI ART. 542/CZ 3 zsákos elszívó berendezés
CASADEI FM 21 sorozatfúró gép
PETTINI ART.  3 zsákos faipari elszívó berendezés
FORMEC RPZ 1 panel visszahordó rendszer
Fini K-MAX 11-10 csavarkompresszor és csőrendszer
ELEPHANT oszlopos forgódaru vákuumos emelővel
PETTINI ART. 2 zsákos faipari elszívó berendezés

 

Jelen pályázatban szereplő eszközök beszerzésével célunk az eszközparkunk fejlesztése volt, mely modernizálással (automatizálással) gyorsabb átállást és egy rugalmasabb munkamenetet eredményez. A projektben szereplő gépekkel cél volt továbbá a már meglévő gépek korszerűsítése, egyes munkafolyamatok magasabb technológiai és minőségi szintre emelése, nem utolsó sorban a gyártási folyamat rugalmasabbá és gyorsabbá tétele. A fejleszteni kívánt technológiánk a bútorgyártás.

Az új eszközökkel előállított termékek magasabb termelési technológia elérését teszik lehetővé; olyan hozzáadott-érték növekedést eredményezve vállalkozásunknak, melynek keretében jelentősen magasabb minőség színvonalú termékek gyártását tudjuk megvalósítani. Mindez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egy magyar vállalkozás világszínvonalú gyártás technológiát tudjon kialakítani. A gyártási folyamat határidőben, jó minőségben történő elvégzéséhez elengedhetetlen a projektben részletezett eszközök beszerzése, amikkel a hozzá adott érték növekedést a munkatársaink által elvégzett munka biztosítja.

A kapacitásbővítés a termelékenységi potenciál növelése által több megrendelést, további munkahelyek megteremtését is lehetővé teszi. Ez egyrészt további nemzetközi piaci térnyeréseket, új üzleti partnereket garantálhat, másrészt a kapcsolatteremtés és tapasztalatcsere révén új hazai innovációkat, technológiai újdonságokat, hazai és külpiaci partnerek egymásra találását is eredményezheti.

 Az Európai Uniós forrásnak köszönhetően modernebb eszközök birtokában hatékonyabb munkát tudunk végezni, (mellyel időt és alapanyagot takarítunk meg) és minőségében is versenyképesebb késztermékekkel tudunk megjelenni a környező piacokon.

 

Projekt befejezési dátuma: 2021.09.16.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00464

 

 

EUROFA 2000 Kft. épületének megújuló energia és épületenergetikai fejlesztése

 

Kedvezményezett neve: EUROFA-2000 Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatás összege: 84 655 401 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

 

Projekt leírás:

A cég meglévő épülete energetikailag rendkívül elavult volt, és a mai elvárásokat nem tudta teljesíteni.

A projekt célja volt a meglévő épületegyüttes külső hőszigetelése (falak és tetők, födémek), régi vetemedett, rossz légzárású fa nyílászárók cseréje korszerűekre, fotovoltaikus rendszer telepítése megtörtént. A gázkazán rendszer helyett elektromos kazán rásegítés kiépítése megvalósult. A külső falazat hőszigetelése, hozzá szerkesztett 10 cm Kingspan panellel lett megoldva. A tetőszerkezet a műhely rész kivételével 10 cm Kingspan tetőpanellel lett kivitelezve. A műhely tetőszerkezete 16 cm vastagságban Kingspan panellel lett felújítva. A nyílászárók háromrétegű argongázzal töltött és lágyfém bevonattal ellátott üvegezést kaptak U=1.0 watt/m2K hőátbocsátási értékben. Az ajtók hőátbocsátási értéke a felújítás után 1,15 watt/m2K értékű várhatóan. A kapuk hőátbocsátási értéke a felújítás után U=1,6 watt/m2K értékű várhatóan. A felújítás után a földgázüzemű kazán helyett elektromos kazán lett telepítve. A fűtési rendszer hő leadói korszerű termófejjel ellátott radiátorokra lett kicserélve. Az épületegyüttes villamos energiafelhasználást a fejlesztés után most már 50 KWP értékű napelemes rendszer látja el. A napelemek éves termelése 59400 Kwó/év. A fejlesztéssel érintett szerkezetek hőátbocsátási értékei megfelelnek a 7/2006TNM rendelet költségoptimalizált követelmény szintjének. A napelemek telepítése után a teljes elektromos igény 96,23%-át fedezik a napelemek. A projekt nem energia termelő beruházás.

A fejlesztés eredményeképpen a Co2 kibocsátás mértéke a 90390 kg/év értékről l 570 kg/év értékre csökken.

Az épületegyüttes fejlesztés utáni energetikai besorolása BB azaz közel nulla energia igényszintnek felel meg.

 

Projekt befejezési dátuma: 2020.12.07.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2019-00283


 

Infokommunikációs fejlesztés az "EUROFA-2000" Kft.-nél

 

A projekt címe:

Infokommunikációs fejlesztés az "EUROFA-2000" Kft.-nél

A kedvezményezett neve:

"EUROFA-2000" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 4 327 280 Ft

Visszatérítendő hitel összege: 4.543.644.- Ft

A támogatás mértéke: 40%

 

A projekt tartalma:

Vállalkozásunk teljesítményének növekedése érdekében, fontos a minőségi fejlődés, ehhez járul hozzá a projekt keretében bevezetett vállalatirányítási rendszer. A megfelelően telepített rendszer által, növekszik a vállalkozás teljesítménye, termelékenysége, kiszélesedik az üzleti perspektíva, továbbá nő a vállalat alkalmazkodóképessége, amelyre az üzleti stratégiánk élénkítésére szükség van. Előre tervezhetünk és reagálhatunk azokra a piaci és technológiai változásokra, amelyek befolyásolják vállalkozásunk teljesítményét, növekedését.

A rendszer olyan több modulból álló szoftvercsomag, amely célja és feladata összefogni a vállalat minden egyes részfolyamatait, úgy hogy a szükséges adatokat integrált módon, csak egyszer tároljuk. A rendszer adatbázisából a megfelelő lekérdező algoritmusokkal pontos, naprakész és a vállalati döntéseket támogató adatokat lehet kiszűrni.  A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részterületeket lefedő szoftvercsomagok elkülöníthetők különböző modulokra, komponensekre. A modulok önállóan is működőképesek, így lehetőség nyílik a rendszer fokozatos bevezetésére. A modulok integrációja lehetővé teszi a vállalat különböző részlegeinek teljes mértékű együttműködését, a pontos és naprakész információk áramlását a rendszerben.

 

A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részterületeket lefedő szoftvercsomagok elkülöníthetők különböző modulokra, komponensekre:

Vállalati CRM, értékesítési terület:

Illeszkedik a vállalat szervezeti felépítéséhez, integrál, ügyfélközpontú, mely támogatja a belső értékesítési folyamatokat. Aktívan támogatja az ügyfélszolgálati és értékesítési folyamatokat, emellett hozzájárul a hatékonyság és elégedettség növeléséhez.

Kontrolling és döntéstámogatás:

Használata lehetővé teszi az adott munkafolyamatok automatizálását, és a végrehajtási folyamatok támogatását, ezáltal optimalizálja a szükséges munkaerő ráfordítást, elősegítve ezzel a működési hatékonyság növelését. 

Beszerzési, logisztikai terület:

Biztosítja a raktárkészlet értékbeli nyilvántartását raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként. Továbbá biztosítja a készletértékelési nyilvántartások kezelését. A készletérték, mennyiségi nyilvántartás kezelése során optimálisabb raktárkészlet érhető el.

Elektronikus iratkezelési rendszer:

Képes az összes irat minden formájának nyilvántartására, homogén módon történő kezelésére. Az elektronikus tartalmak tárolásával és a papír iratok digitalizálásával egy átfogó tudásbázist alakít ki.

Gyártási terület:

Segít a készletgazdálkodás, a megrendelések kezelésének, az árkalkulációnak, a szabászati optimalizálásnak a kezelésében, a maradékanyag-gazdálkodás digitalizálásában és optimalizálásában.

A bevezetett rendszer segítségével növekszik a termelékenységünk és hatékonyságunk, a tervezhetőség megnövekedésével csökkenteni tudjuk a nem tervezett túlórákat, továbbá a szállítmányok méretét is optimalizálni tudjuk, a gyakori üresjáratokat csökkenteni tudjuk az alkatrészek összehangolásával az összeszerelési területeken. Előzetes számításunk szerint 8-9%-os termelésnövekedést tudunk ezzel elérni.

Az új rendszerrel csökken a vásárlási költség a megalapozott ütemezés által, ami felszabadítja a beszerzőt a sürgősségi szállítások és a tengernyi papírmunka alól, így jobban összpontosíthat munkája fontosabb elemeire. A megtakarításokat az alacsony árak mellett a teljes vásárlási költség csökkenése is segíti. Így, a vásárlási költségek mintegy 6%-át meg tudjuk takarítani. Csökken a minőségromlási költség is, mivel a megalapozott ütemezés stabilabb környezetet eredményez, ami kevesebb selejttel jár.

 

A projekt befejezési dátuma: 2020.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01484

Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666


 

Innovatív eszközbeszerzés a \"EUROFA-2000\" Kft.-nél

 

  • A kedvezményezett neve: \"EUROFA-2000\" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Innovatív eszközbeszerzés a \"EUROFA-2000\" Kft.-nél
  • A szerződött támogatás összege: 14 999 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 50 %
  • A projekt tartalma: A beszerzett eszköz: CASADEI AXO 200 ipari táblafelosztó automata. Az új eszközzel előállított termékek magasabb termelési technológia elérését teszik lehetővé; olyan hozzáadott érték-növekedést eredményez vállalkozásunknak, melynek keretében jelentősen magasabb minőség színvonalú termékek gyártását tudjuk megvalósítani. Gépeink számának növelésével arányosan kapacitásunk is bővül, így több és jobb minőségű munkát tudunk elvégezni. A kapacitásbővítés által a kiélezett piaci versenyben megrendelőinknek változatlan, jó minőségű termékekkel tudunk rendelkezésre állni, nagyobb mennyiségek esetén is rövid határidővel. A géppel a fejlesztendő technológiák érhetőek el: Laminált lapok vágása egyedi és sorozatgyártásban, mint például, szállodai szobaberendezések, irodabútorok, nappali bútorok, szobabútorok, konyhabútorok és minden laminált laptermékből készíthető bútor alkatrészének alakítása. A laminált lapok feldolgozásának gépe a táblafelosztó gép. A gép hátsó részén kialakított betárazón elhelyezzük a laminált lapokat, ezen lapokat gép automatán behúzza, és az elkészített szabászterv alapján figyelembe véve a szálirányt is elkészíti az alkatrészeket. A megmunkálási alatt a fázisok a képernyőn grafikusan is nyomon követhetőek. A gép a program utasítása szerint először elvégzi a hosszvágásokat, majd ezen csíkokat grafikusan is kijelezve kéri, hogy visszahelyezzük és elvégzi a keresztirányú vágásokat is, így kialakítva a kész munkadarab méreteket. A fűrészmű főlapból és elővágóból áll, az elővágó nagyon fontos a laminált termékeknél, hogy a laminálás a lap alsó oldalán ne töredezzen ki. Sorozatgyártásnál lehetőség van egyszerre 4-5 lap egyidejű vágására.

 

  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.12.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00209

Eurofa-2000 Kft. - Magyar