Elérhetőségek

Eurofa-2000 Kft.

8360 Keszthely,
Sömögyei út 5.
Telefon: +36-83-515801
E-mail küldése

EUROFA 2000 Kft. épületének megújuló energia és épületenergetikai fejlesztése

Infokommunikációs fejlesztés az "EUROFA-2000" Kft.-nél

Innovatív eszközbeszerzés a \"EUROFA-2000\" Kft.-nél

 


 

EUROFA 2000 Kft. épületének megújuló energia és épületenergetikai fejlesztése

 

Kedvezményezett neve: EUROFA-2000 Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatás összege: 84 655 401 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

 

Projekt leírás:

A cég meglévő épülete energetikailag rendkívül elavult volt, és a mai elvárásokat nem tudta teljesíteni.

A projekt célja volt a meglévő épületegyüttes külső hőszigetelése (falak és tetők, födémek), régi vetemedett, rossz légzárású fa nyílászárók cseréje korszerűekre, fotovoltaikus rendszer telepítése megtörtént. A gázkazán rendszer helyett elektromos kazán rásegítés kiépítése megvalósult. A külső falazat hőszigetelése, hozzá szerkesztett 10 cm Kingspan panellel lett megoldva. A tetőszerkezet a műhely rész kivételével 10 cm Kingspan tetőpanellel lett kivitelezve. A műhely tetőszerkezete 16 cm vastagságban Kingspan panellel lett felújítva. A nyílászárók háromrétegű argongázzal töltött és lágyfém bevonattal ellátott üvegezést kaptak U=1.0 watt/m2K hőátbocsátási értékben. Az ajtók hőátbocsátási értéke a felújítás után 1,15 watt/m2K értékű várhatóan. A kapuk hőátbocsátási értéke a felújítás után U=1,6 watt/m2K értékű várhatóan. A felújítás után a földgázüzemű kazán helyett elektromos kazán lett telepítve. A fűtési rendszer hő leadói korszerű termófejjel ellátott radiátorokra lett kicserélve. Az épületegyüttes villamos energiafelhasználást a fejlesztés után most már 50 KWP értékű napelemes rendszer látja el. A napelemek éves termelése 59400 Kwó/év. A fejlesztéssel érintett szerkezetek hőátbocsátási értékei megfelelnek a 7/2006TNM rendelet költségoptimalizált követelmény szintjének. A napelemek telepítése után a teljes elektromos igény 96,23%-át fedezik a napelemek. A projekt nem energia termelő beruházás.

A fejlesztés eredményeképpen a Co2 kibocsátás mértéke a 90390 kg/év értékről l 570 kg/év értékre csökken.

Az épületegyüttes fejlesztés utáni energetikai besorolása BB azaz közel nulla energia igényszintnek felel meg.

 

Projekt befejezési dátuma: 2020.12.07.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2019-00283


 

Infokommunikációs fejlesztés az "EUROFA-2000" Kft.-nél

 

A projekt címe:

Infokommunikációs fejlesztés az "EUROFA-2000" Kft.-nél

A kedvezményezett neve:

"EUROFA-2000" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 4 327 280 Ft

Visszatérítendő hitel összege: 4.543.644.- Ft

A támogatás mértéke: 40%

 

A projekt tartalma:

Vállalkozásunk teljesítményének növekedése érdekében, fontos a minőségi fejlődés, ehhez járul hozzá a projekt keretében bevezetett vállalatirányítási rendszer. A megfelelően telepített rendszer által, növekszik a vállalkozás teljesítménye, termelékenysége, kiszélesedik az üzleti perspektíva, továbbá nő a vállalat alkalmazkodóképessége, amelyre az üzleti stratégiánk élénkítésére szükség van. Előre tervezhetünk és reagálhatunk azokra a piaci és technológiai változásokra, amelyek befolyásolják vállalkozásunk teljesítményét, növekedését.

A rendszer olyan több modulból álló szoftvercsomag, amely célja és feladata összefogni a vállalat minden egyes részfolyamatait, úgy hogy a szükséges adatokat integrált módon, csak egyszer tároljuk. A rendszer adatbázisából a megfelelő lekérdező algoritmusokkal pontos, naprakész és a vállalati döntéseket támogató adatokat lehet kiszűrni.  A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részterületeket lefedő szoftvercsomagok elkülöníthetők különböző modulokra, komponensekre. A modulok önállóan is működőképesek, így lehetőség nyílik a rendszer fokozatos bevezetésére. A modulok integrációja lehetővé teszi a vállalat különböző részlegeinek teljes mértékű együttműködését, a pontos és naprakész információk áramlását a rendszerben.

 

A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részterületeket lefedő szoftvercsomagok elkülöníthetők különböző modulokra, komponensekre:

Vállalati CRM, értékesítési terület:

Illeszkedik a vállalat szervezeti felépítéséhez, integrál, ügyfélközpontú, mely támogatja a belső értékesítési folyamatokat. Aktívan támogatja az ügyfélszolgálati és értékesítési folyamatokat, emellett hozzájárul a hatékonyság és elégedettség növeléséhez.

Kontrolling és döntéstámogatás:

Használata lehetővé teszi az adott munkafolyamatok automatizálását, és a végrehajtási folyamatok támogatását, ezáltal optimalizálja a szükséges munkaerő ráfordítást, elősegítve ezzel a működési hatékonyság növelését. 

Beszerzési, logisztikai terület:

Biztosítja a raktárkészlet értékbeli nyilvántartását raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként. Továbbá biztosítja a készletértékelési nyilvántartások kezelését. A készletérték, mennyiségi nyilvántartás kezelése során optimálisabb raktárkészlet érhető el.

Elektronikus iratkezelési rendszer:

Képes az összes irat minden formájának nyilvántartására, homogén módon történő kezelésére. Az elektronikus tartalmak tárolásával és a papír iratok digitalizálásával egy átfogó tudásbázist alakít ki.

Gyártási terület:

Segít a készletgazdálkodás, a megrendelések kezelésének, az árkalkulációnak, a szabászati optimalizálásnak a kezelésében, a maradékanyag-gazdálkodás digitalizálásában és optimalizálásában.

A bevezetett rendszer segítségével növekszik a termelékenységünk és hatékonyságunk, a tervezhetőség megnövekedésével csökkenteni tudjuk a nem tervezett túlórákat, továbbá a szállítmányok méretét is optimalizálni tudjuk, a gyakori üresjáratokat csökkenteni tudjuk az alkatrészek összehangolásával az összeszerelési területeken. Előzetes számításunk szerint 8-9%-os termelésnövekedést tudunk ezzel elérni.

Az új rendszerrel csökken a vásárlási költség a megalapozott ütemezés által, ami felszabadítja a beszerzőt a sürgősségi szállítások és a tengernyi papírmunka alól, így jobban összpontosíthat munkája fontosabb elemeire. A megtakarításokat az alacsony árak mellett a teljes vásárlási költség csökkenése is segíti. Így, a vásárlási költségek mintegy 6%-át meg tudjuk takarítani. Csökken a minőségromlási költség is, mivel a megalapozott ütemezés stabilabb környezetet eredményez, ami kevesebb selejttel jár.

 

A projekt befejezési dátuma: 2020.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01484

Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666


 

Innovatív eszközbeszerzés a \"EUROFA-2000\" Kft.-nél

 

  • A kedvezményezett neve: \"EUROFA-2000\" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Innovatív eszközbeszerzés a \"EUROFA-2000\" Kft.-nél
  • A szerződött támogatás összege: 14 999 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 50 %
  • A projekt tartalma: A beszerzett eszköz: CASADEI AXO 200 ipari táblafelosztó automata. Az új eszközzel előállított termékek magasabb termelési technológia elérését teszik lehetővé; olyan hozzáadott érték-növekedést eredményez vállalkozásunknak, melynek keretében jelentősen magasabb minőség színvonalú termékek gyártását tudjuk megvalósítani. Gépeink számának növelésével arányosan kapacitásunk is bővül, így több és jobb minőségű munkát tudunk elvégezni. A kapacitásbővítés által a kiélezett piaci versenyben megrendelőinknek változatlan, jó minőségű termékekkel tudunk rendelkezésre állni, nagyobb mennyiségek esetén is rövid határidővel. A géppel a fejlesztendő technológiák érhetőek el: Laminált lapok vágása egyedi és sorozatgyártásban, mint például, szállodai szobaberendezések, irodabútorok, nappali bútorok, szobabútorok, konyhabútorok és minden laminált laptermékből készíthető bútor alkatrészének alakítása. A laminált lapok feldolgozásának gépe a táblafelosztó gép. A gép hátsó részén kialakított betárazón elhelyezzük a laminált lapokat, ezen lapokat gép automatán behúzza, és az elkészített szabászterv alapján figyelembe véve a szálirányt is elkészíti az alkatrészeket. A megmunkálási alatt a fázisok a képernyőn grafikusan is nyomon követhetőek. A gép a program utasítása szerint először elvégzi a hosszvágásokat, majd ezen csíkokat grafikusan is kijelezve kéri, hogy visszahelyezzük és elvégzi a keresztirányú vágásokat is, így kialakítva a kész munkadarab méreteket. A fűrészmű főlapból és elővágóból áll, az elővágó nagyon fontos a laminált termékeknél, hogy a laminálás a lap alsó oldalán ne töredezzen ki. Sorozatgyártásnál lehetőség van egyszerre 4-5 lap egyidejű vágására.

 

  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.12.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00209Eurofa-2000 Kft. - Magyar